Campagne voor het tellen van vogels

De vogelbeschermingsgroep “la Ligue de Protection des Oiseaux (LPO)” roept iedereen op om tijdens het confinement deel te nemen aan de nationale campagne voor het tellen van vogels.

Dit tellen moet thuis gebeuren, of in het kader van het toegestane dagelijkse uitstapje van een uur in de open lucht, terwijl u toch minstens anderhalve meter van andere mensen wegblijft.

Kinderen worden ook uitgenodigd om deel te nemen om vogels te tellen. De activiteit is beschreven als een mogelijke welkome onderbreking thuis of voor de uren dat de kinderen televisie kijken.

Om deel te nemen, wordt u uitgenodigd om 10 minuten per dag een deel van uw tuin of buitenruimte in uw buurt te observeren, om de vogels die u tijdens die sessie ziet op te merken en te tellen. U moet alleen de vogels tellen die nog aanwezig zijn (zoals op een tak), niet de vogels die vliegen of in de lucht zijn.

Het door u gekozen gebied kan op het platteland of in een stad liggen, zolang u de beperkingsregels die momenteel gelden maar respecteert.

Het LPO (la Ligue de Protection des Oiseaux ) heeft online een blad met informatie om u te helpen bij het identificeren van de vogels die u ziet. Deze informatie is beschikbaar op de website van de campagne (www.oiseauxdesjardins.fr) of klik hier. U kunt daar tevens alle informatie vinden die nodig is om deel te nemen. Het blad bevat tekeningen en andere kenmerken (zoals vorm en kleur) om u te helpen de vogels te identificeren, zoals een pimpelmees, een distelvink, een roodborstje of een groene parkiet.
U kunt hier klikken om naar de website te gaan om de informatie te bekijken en/of om u aan te melden.

Veel succes!

Print Friendly, PDF & Email