CONCORDIA

ZEG HET VOORAL VOORT….
Sinds drie jaar zing ik bij het – internationale – koor Concordia.
Samen met Fransen, Engelsen, Amerikanen en Nederlanders, die allemaal in hun eigen cultuur “meezingen”.
Onze dirigente, Belinda Drew, is een pittige, zeker gedreven dame, die streeft naar een origineel, oorspronkelijk, bijzonder en hoog niveau. Niet altijd simple pour moi, un alto moyen, die weliswaar een muzikaal gevoel heeft, maar geen noten kan lezen.
Maar, ik vind het heerlijk bij Concordia, de wekelijkse repetities zijn een feest. Prachtig repertoire, moeilijk. Ik repeteer mijn partijen de hele dag door. Tot in de auto toe!

PERS:
Het Concordia koor is begin 2018 opgericht. Het is een multinationaal koor van amateurzangers, en deze rijkdom wordt gereflecteerd in de verscheidenheid van het repertoire, en de gelegenheden waar zij onder andere zingt: bruiloften, besloten partijen en muzikale thema-avonden. Bijvoorbeeld, in augustus 2019 heeft Concordia een concert gegeven samen met Allo Voce, een professioneel ensemble, in het kader van het zomerfestival “Musique en Périgord”.

Concordia wordt gedirigeerd door Belinda Drew. Zij was tien jaar lang een professioneel actrice, voordat zij ging lesgeven in het lager onderwijs. Na een functie als vocaal directrice voor Southampton, vertrok zij in 2003 definitief naar Frankrijk. Sindsdien woont zij in de Périgord, gaat door met het ontwikkelen van muzikale interesses en geeft leiding aan Concordia.
Het koor repeteert elke vrijdag in St. Chamassy.

Wij zijn dankbaar voor de continue steun van deze gemeente en het Comite van hun Salle de Fête. Ook erkentelijk voor de kans om een selectie van onze muziek te kunnen laten horen in Faux en Le Buque. Tevens bedanken wij Père Bruno Fabre, die toestemming gaf voor een muzikaal ‘beeld’ in de kerk van St. Saturnin in Faux.

Concordia ontvangt met open armen nieuwe leden. Als u muziek kunt lezen en bij het koor wil komen zingen, neem svp contact op met Belinda Drew.

CONTACT:
Belinda Drew : 06 30 91 05 21
e-mail : billyboy@hotmail.fr
Gill Sweetman : 05 53 73 13 59
e-mail : bobgillsweetman24@gmail.com

Suzanne Meltzer

 
Print Friendly, PDF & Email