De markt in Bergerac

Enkele klanten van de markt in Bergerac dachten dat er zaterdag 27 februari sprake was van een misverstand, want voor het eerst in maanden waren er geen linten en pijlen meer die de looprichting aangaven aan het publiek en ook was er geen hydroalcoholische gel beschikbaar.

Maar, er was zeker geen sprake van een misverstand. Nelly Rodriguez, stafchef van de burgemeester legt uit: “we hebben met de genomen maatregelen dubbele verkeersrichtingen gecreëerd waardoor mensen meer tegen elkaar aan botsten dan normaal gesproken en dat was uiteraard niet de bedoeling.
In Bergerac werd de keuze gemaakt om, net als in Périgueux, deze nieuwe maatregelen zonder beperkingen te laten gelden op de markt. We hebben niet langer de middelen”, aldus de stafchef”.

Een andere reden motiveerde deze beslissing. “Tegenwoordig hebben we niet langer de middelen om personeel ter beschikking te stellen om de barrières te regelen, omdat we de agenten moeten vragen overuren te maken. Omdat de staatssubsidies zijn wat ze zijn, moeten we ook keuzes maken.
En het stadhuis “vertrouwt erop dat mensen afstanden respecteren”.

MAAR: Om een ​​opleving van de epidemie te vermijden heeft Frédéric Perissat, de préfet van de Dordogne, op donderdag 11 maart aan de burgemeesters van Bergerac en Périgueux gevraagd om de stroom van mensen op hun markten beter te reguleren. De laatste cijfers van Santé Publique France (SPF) laten zien dat het hoofd koel gehouden moet worden. De Périgourdins worden helaas opnieuw onderworpen aan strikte looprichtingen met afzonderlijke in- en uitgangen voor de plaatsen Coderc en Clautre.

Print Friendly, PDF & Email