Enkele wijzigingen vanaf november 2020

gastarieven

Gasprijzen van gasleverancier Engie stijgen met 1,6% per 1 november 2020.

Tabaksprijs

Pakjes van 20 sigaretten worden ongeveer € 0.50 duurder in de hoop dat het verhogen van de prijs rokers zal helpen om te stoppen. Het algemene doel van de gezondheidsautoriteiten is om de prijzen te verhogen totdat elk pakje tegen eind 2020 ten minste € 10,- kost. Van 1 tot 30 november ondersteunt het programma “MoisSansTabac”, opgezet door le ministère des Solidarités et de la Santé, rokers die willen stoppen.

rechten huurders

“Winterrechten” voor huurders beginnen: De winterwetten die de rechten van de huurders bij koud weer garanderen, beginnen elk jaar op 1 november in Frankrijk. Huurders kunnen niet worden uitgezet tot 31 maart 2021, op drie uitzonderingen na: Als de woning onderworpen is aan een “arrêté de péril”, wat betekent dat het gevaarlijk is om in te wonen; als de ontruiming het resultaat is van een herhuisvesting die georganiseerd is om beter te beantwoorden aan de behoeften van een huurgezin; als het huis wordt bewoond door krakers. Bovendien kunnen de gas- en elektriciteitsleveranciers tijdens de wintermaanden niet stoppen met de dienstverlening. Uitzettingen die in deze periode door een rechter zijn overeengekomen, zijn momenteel van kracht vanaf 1 april 2021. Vorig jaar werd deze datum echter verschoven naar 10 juli vanwege de Covid-19 gezondheidscrisis.

uitkeringen

De gedeeltelijke werkloosheidsuitkeringen (chômage partiel) die tijdens de Covid-19-crisis zijn ingevoerd, zouden in Frankrijk op 1 november aflopen, maar zijn verlengd tot 1 januari 2021, omdat het land weer in de lockdown is beland. Diegenen die in aanmerking komen voor een chômage partiel tijdens de tweede lockdown in Frankrijk, zullen tot 84% van hun salaris ontvangen van de staat, terwijl de rest wordt bijgedragen door hun werkgever

bankkosten

Plafond van bankkosten voor betalingsincidenten: alleen klanten die in dezelfde maand vijf onregelmatigheden of betalingsincidenten hebben opgelopen, worden als financieel kwetsbaar beschouwd om te profiteren van het plafond van 25 euro per maand aan bankkosten.

 

Print Friendly, PDF & Email