special event

téléthon 6 en 7 december 2019

Dagen
uren
Minuten
Seconden

In Frankrijk is de Telethon een liefdadigheidsevenement dat sinds 1987 wordt georganiseerd door de Franse Vereniging voor Muscular Dystrophy (AFM) om onderzoeksprojecten te financieren. Het geld wordt ook gebruikt om de patiënten te helpen en te begeleiden die voornamelijk aan myopathie (spierziekte) lijden.

De Téléthon wordt georganiseerd met de hulp van France Télévisions, die elk jaar het eerste weekend van december (vrijdag vroege avond tot vroege zondagochtend) een televisiemarathon op haar zenders organiseert. Daarbij worden ze geholpen door de Lions Clubs. (Club Lions in Frans Canada is een internationale vrijwilligersclub. Het is de grootste filantropische cluborganisatie ter wereld (1,4 miljoen leden in meer dan 46.000 clubs in 220 landen en gebieden) – de grootste humanitaire organisatie ter wereld.)
Dit evenement, dat 3% van de jaarlijkse donaties van de Fransen verzamelt, is het grootste fondsenwervende evenement ter wereld.

Men kan bellen via het speciale telefoonnummer 3637 naar “Promise Centres”, gecoördineerd door de Lions Club van Frankrijk, verspreid over verschillende steden in elke regio en “bemand” door zeer veel vrijwilligers. Niet alleen telefonisch, maar ook op hun officiële website (https://don.telethon.fr) komen veel donaties binnen.

Er zijn diverse evenementen waaraan iedereen mee kan doen, bijvoorbeeld:
1 december wandeling in Fougueyrolles, 3 december wandeling in Saint-Remy, 6 december maaltijd in La Roche-Chalais, 6 en 7 december diverse activiteiten (onder verkoop pannenkoeken, concert) in Mialet, 7 december wandeling en concert in Ribérac, 7 december wandeling in Montpeyroux, 7 december maaltijd in Saint-Geraud-de-Corps, 8 december wandeling in Saint-Vincent-de-Cosse.

 

Print Friendly, PDF & Email