Wat is Téléthon?

In Frankrijk is Téléthon een liefdadigheidsevenement dat sinds 1987 wordt georganiseerd door de Franse Vereniging voor Muscular Dystrophy (AFM) om voornamelijk onderzoeksprojecten te financieren over neuromusculaire genetische ziekten (myopathieën, myotonie van Steinert), maar ook over andere zeldzame genetische ziekten. Het geld wordt ook gebruikt om patiënten te helpen en te ondersteunen die voornamelijk lijden aan myopathie (spierziekte).

De Téléthon wordt georganiseerd met de hulp van France Télévisions, die elk jaar in het eerste weekend van december een televisiemarathon organiseert op haar zenders.
Dit evenement, dat 3% van de jaarlijkse donaties van de Fransen verzamelt, is het grootste publieke fondsenwervende evenement ter wereld.

Téléthon 2020: €137.000,- donaties in de Dordogne!

De 34e editie van de Téléthon is nu voorbij. 58,29 miljoen euro!
Helaas een sterke daling ten opzichte van de editie van 2019. De Périgourdins hebben 137.000 euro gedoneerd voor de strijd tegen zeldzame genetische ziekten. Ondanks een daling van de donaties, die natuurlijk verband houdt met de annulering van lokale evenementen, stopte de meter op iets meer dan 58,29 miljoen euro aan het einde van de 30 uur durende live-verslaggeving. Vorig jaar werd tijdens de Téléthon 74,6 miljoen euro opgehaald en 87 miljoen euro in totaal (de teller blijft na afloop van het evenement nog even open).
Voor de 2020-editie blijft de lijn 3637 open tot vrijdag 11 december.

Print Friendly, PDF & Email