tour de france 2021

Er zijn meer details bekend geworden over het parcours van de Tour de France 2021, nadat bevestigd was gemaakt dat het evenement volgend jaar weer zou beginnen in Brest (Bretagne), in plaats van in het eerder geplande Kopenhagen (Denemarken).
De Tour de France 2021 start op zaterdag 26 juni (start zou in Denemarken in juli zijn) in Bretagne en finisht op zondag 18 juli in Parijs.

Het evenement – de 108e in de geschiedenis van de race – is al verplaatst en met een week vervroegd, zodat het niet zal botsen met de uitgestelde Olympische Spelen (door COVID-19) op 25 juli 2021 in Tokio. Op deze manier wordt voorkomen dat er conflicten ontstaan met de wielerevenementen tijdens de uitgestelde Olympische Spelen.

Kopenhagen zal overigens nog steeds gastheer zijn voor de Tour Grand Départ, maar dit zal nu een jaar later gebeuren dan gepland, in 2022.

In Bretagne zal niet alleen de start van de wedstrijd plaatsvinden, maar Bretagne zal ook de eerste vier etappes van het parcours van 2021 organiseren.
De race van 2021 – met een totale lengte van 1.383 kilometer – gaat dan door Châteauroux, Indre; en over naar de Alpen; alvorens naar het zuiden te gaan naar Nîmes in de Gard; dan naar de Pyreneeën en Andorra; en terug naar Saint-Emilion, Bordeaux; alvorens een dag later in de hoofdstad te finishen.
Door het vertrek in Bretagne zullen de kijkers langer moeten wachten voordat de renners de echte berggebieden bereiken. De race komt tweemaal in de Provence over de Mont Ventoux; twee etappes in de Alpen (de Colombière-pas, en de etappe tussen Cluses en Tignes), vier etappes in de Pyreneeën, waaronder de beklimmingen van Tourmalet, Peyresourde, Portet en die van Andorra.
De Tour 2021 bevat opvallend veel tijdritkilometers.

Print Friendly, PDF & Email