À propos François

Chez François

Bonjour,
Ik ben Frans (François) Scherpenisse. Deze zomer hoop ik 60 jaar te worden. Samen met mijn vrouw Ingrid, onze twee honden en twee katten ben ik in januari van dit jaar neergestreken in de Dordogne. In Bouillac om precies te zijn, middenin de driehoek Belvès, Cadouin en Monpazier. Hiervoor hebben we tien jaar in Italië gewoond en gewerkt, in de regio Le Marche. Daar hebben we een goed lopende bed & breakfast met vakantiehuisje gehad.

Hoe is het begonnen?

Van oorsprong ben ik verpleegkundige en fotograaf. Koken is altijd al een grote hobby van me geweest. Mijn liefde voor koken is mede door onze tien jaar in Italië alleen maar groter geworden. Wonende in Italië ontkom je natuurlijk niet aan de zo belangrijke eetcultuur….en in al die jaren heb ik me veel eigen gemaakt van deze mooie keuken. Natuurlijk heb ik ook regelmatig gekookt voor onze gasten die konden genieten van een typisch Italiaans drie- of viergangendiner en misschien zal ik, als er behoefte aan bestaat, die draad hier weer oppakken en bij ons thuis een kleinschalige (max. 8 pers) table d’amis gaan doen.
Ik wil graag mijn expertise doorgeven en dat zal ik vanaf nu elke maand gaan doen via de rubriek “Chez François”. In het begin zal ik vooral een aantal klassiekers uit de Italiaanse keuken beschrijven. Het zijn veelal niet te ingewikkelde recepten maar wel met de typisch Italiaanse kenmerken. Weinig ingrediënten maar wel van uitstekende kwaliteit. Dit is de basis van de Italiaanse keuken!

Panna cotta

Italiaans nagerecht

een kleine selectie