Zondag 8 december van 16.00-17.30

concert arcades

Piano à 4 mains :
Oda VOLTERSVIK et Giulio POTENZA

 

Pôle d’Animation Culturelle
Avenue d’Aquitaine 24480
Le Buisson de Cadouin

De Noorse pianiste werd door de beroemde dirigent Marios Papadopoulos, MBE Oxford Philharmonic, beschouwd als een “pianiste met een grote gevoeligheid en een prachtige klank (….) ze heeft het gevoel dat ze orkestrale texturen tot leven kan wekken en de techniek om het pianoschrijven met gemak uiterst moeilijk te benaderen” en door Gabriele Baldocci als “een muzikant met een prachtige beheersing van het instrument en een natuurlijk klankgevoel”.

 

Giulio POTENZA (°1990) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en heeft zich sindsdien gevestigd als een gerespecteerd concertpianist die in heel Europa lesgeeft en speelt.

Giulio Potenza studeerde bij de professoren Gabriele Baldocci, Pascal Rogè, Denize Gelenbe en Michail Kazakevitsj (Trinity Laban Conservatory, 2012-2015) en Bruno Canino (Milaan, 2009-2010). Hij volgde masterclasses in piano en kamermuziek en cursussen gegeven door eminente docenten zoals Andrzej Jasiński, Franco Scala, Martino Tirimo, Barry Snyder, Irina Tsjoekovskaja, Martin Kasik, Andrei Gavrilov, Pascal Rogè, Christopher Richter, Irene Inzerillo, Riccardo Risaliti, Wihan Quartet en Magini Quartet. Hij is in het bezit van een postgraduaat en een kunstenaarsdiploma van het Trinity Laban Conservatorium en een bachelor in geschiedenis van de Universiteit van Palermo. Hij voltooide zijn muzikale studies aan het Conservatorium van Trapani (Italië) bij professor Walter Roccaro.

 

Programma:

Les Maitres de l’Est – Russie & Europe de l’Est
A. ARENSKY 12 Pièces pour 4 mains, Op. 60
I Prelude
IV Menuetto
V Elegie
VIII March
L. JANACEK In the mists
I Andante
I. STRAVINSKY
L’Oiseau de feu – Finale
B. SMETANA
Má Vlast: Vltava (The Moldau) Allegro commodo, non agitato
Entracte
A. DVORAK Danses slaves, Op.72
No 2 in E minor: Allegretto grazioso
No.6 in B at: Moderato
No.7 in C Major: Presto
S. RACHMANINOV Six Morceaux Op.11
I Barcarolle: Moderato (G minor)
II Scherzo: Allegro (D major)
III Thème russe: Andantino cantabile (B minor)
IV Valse: Tempo di Valse (A major)
V Romance: Andante con anima (C minor) 
VI Glory: Allegro moderato (C major)

Print Friendly, PDF & Email