Rendez-vous aux jardins

Vrijdag 3 (voor scholen), zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022

Rendez-vous aux jardins is in juni 2022 gelukkig weer terug!
Voor deze 19e editie, die plaatsvindt op vrijdag 3 (gereserveerd voor schoolkinderen), zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022, nodigt le ministère de la Culture u uit voor “Rendez-vous aux jardins” om een ​​thema te verkennen dat centraal staat in de milieuproblematiek, want het thema voor 2022 is:

“Les jardins face au changement climatique”

Deze nieuwe editie van Rendez-vous aux jardins, die de zintuigen en het geweten wakker schudt, belooft een poëtische en geëngageerde wandeling door prachtige tuinen. Niet alleen door tuinen, maar bijvoorbeeld ook door (tuinbouw)kassen en tropische kassen.
Het weekend van 4 en 5 juni is dus weer dé gelegenheid om de mooiste tuinen te ontdekken. Dit jaar doen 2.200 tuinen in Frankrijk mee!

Dit evenement, georganiseerd door le ministère de la Culture, nodigt elk jaar liefhebbers uit om de verscheidenheid aan parken en tuinen in Frankrijk (en Europa) te ontdekken en tegelijkertijd uitwisselingen met belanghebbenden van en geïnteresseerden in planten te bevorderen.
Vrijdag 3 juni zal meer in het bijzonder gewijd zijn aan schoolkinderen. Het hele weekend kunt u andere tuinliefhebbers ontmoeten, of het nu tuinders, landschapsarchitecten, botanici of “gewoon” eigenaren zijn om hun passie en hun kennis te delen. Een mooi programma in perspectief!

Het evenement zal een gelegenheid zijn om te focussen op de effecten van de opwarming van de aarde in de tuin: verandering in het ritme van de seizoenen, verschijnen van nieuwe parasieten, nieuw plantenpalet… Professionals in de sector zullen ook de acties presenteren die zijn geïmplementeerd om de tuinieren en het behoud van de biodiversiteit.

Het gaat om privé- en openbare tuinen, uitgestrekte parken maar ook de meer intieme parken. Ook historische en hedendaagse tuinen openen hun deuren tijdens het weekend. Elke editie zorgt er voor dat er weer nieuwe tuinen voor het eerst opengesteld worden voor het publiek.

Er worden ook bijvoorbeeld educatieve workshops, rondleidingen, tentoonstellingen, conferenties, demonstraties van knowhow en diverse shows georganiseerd.
Rendez-vous aux jardins nodigt elk jaar jong en oud uit om de rijkdom en diversiteit van het groene erfgoed te ontdekken.

Hier kunt u meer informatie vinden!

Print Friendly, PDF & Email