tour de france 2022

23 juli: Étape 20: Lacapelle-Marival —>Rocamadour!!!
De Tour komt in 2022 ook een beetje “bij ons” in de buurt!! Hoe leuk is dat?

De start voor de Tour de France 2022 is in Denemarken en wordt gehouden van vrijdag 1 juli 2022 tot en met zondag 24 juli 2022.
Deze Tour de France zal gekenmerkt worden door een terugkeer van aankomsten op grote hoogte en de kasseien van het noorden. Een parcours dat kansen biedt aan alle soorten renners, maar waar Tadej Pogacar duidelijk de favoriet zal zijn.

De Tour de France 2022 start op 1 juli vanuit Kopenhagen voor een tocht van 3.328 km en 21 etappes en een traditionele finish op de Champs-Élysées op 24 juli. Er staan vier landen op het programma: Denemarken, België, Zwitserland en natuurlijk Frankrijk. Het parcours heeft zes vlakke etappes, zeven heuvelachtige etappes en vijf aankomsten op grote hoogte (de Super Planche-des-Belles-Filles, de Col du Granon, Alpe d’Huez, Hautacam en Peyragudes). Er zijn ook twee individuele tijdritten van 13 km in Kopenhagen en 40 km in Rocamadour. De renners moeten ook weer over 19,5 km kasseien fietsen. De lengte van de tocht over de “Hel van het Noorden” is vergelijkbaar met de editie van 2018. Er staan twee grote alpine aankomsten op het programma: “Col du Granon” (10 km à 9%, op een hoogte van 2.413 m), Serre-Chevalier (Hautes-Alpes), die nog maar één keer beklommen is en de “Alpe d’Huez”. Een individuele tijdrit tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour over 40 km zal de eindstand bepalen. De prachtige middeleeuwse stad op een rotsachtige berg heeft nooit de finish van de Tour de France georganiseerd, maar de Route d’Occitanie werd daar in 2020 mooi afgesloten met een overwinning voor Benoît Cosnefroy na de klim naar het hart van het dorp….
Kijk hier voor een overzicht van de etappes.

tour-de-france-2022
Print Friendly, PDF & Email