film

"The Last Duel" van Ridley Scott

film

De film “The Last Duel” van Ridley Scott, deels opgenomen in de Dordogne, zal vanaf woensdag 13 oktober in de bioscoop in Frankrijk te zien zijn. De opnames zijn in de winter van 2020 gemaakt op het Château de Beynac, op het Château de Fénelon en in Monpazier. De burgemeester van Monpazier wil een tentoonstelling organiseren in april in het museum Bastideum. De teams van Ridley Scott, vergezeld door Matt Damon, Adam Driver en Ben Affleck, kwamen eind februari 2020 een marktscène opnemen op de Place de Cornières.

De film ‘The Last Duel’ is een Amerikaanse historisch drama uit 2021, geregisseerd door Ridley Scott en het script is geschreven door Ben Affleck, Matt Damon en Nicole Holofcener. De film is gebaseerd op het boek “The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France” geschreven door Eric Jager.
Een waargebeurd verhaal uit 1386 gesitueerd in Frankrijk. Een edelvrouw beweert dat ze verkracht is, maar niemand gelooft haar. Haar man vecht het uit in een duel met haar aanrander.

Print Friendly, PDF & Email