De filmclub presenteert

Het Dordogne Mysterie

De première is in verband met het coronavirus uitgesteld.

Zie ook de trailer onderaan de pagina

Het is vrijdag 10 januari 2020. De redactie van EAUDEVIE was uitgenodigd om een avond mee te maken met het monteren van de spannende thriller “Het Dordogne Mysterie”. Twee jaar geleden is tijdens een cabaretavond het idee ontstaan voor het maken van een film over de Cro Magnon. Stapje voor stapje is het latere script ontstaan zoals het nu is. Wat begonnen is als een amateurfilm, is in werkelijkheid nu uitgegroeid tot een “professionele” film. Het script en de regie zijn in handen van een 4-koppig team, te weten: Annet, Ton, Nico en Ineke. Deze 4 mensen raakten na verloop van tijd bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Alle hulde voor dit team!

.

Aan de film werken 16 mensen mee.
Nico en Ineke hebben het camerawerk gedaan; Annet en Ton deden de regie en met zijn vieren hebben zij de montage van de film gedaan.

Na 2 jaar zwoegen en ploeteren en de nodige grappen en grollen gaan wij het nu beleven: de première van “Het Dordogne Mysterie”.

Wij kijken er nu al met veel plezier naar uit en geloof ons, wij mogen er nog niets over vertellen, laat staan een recensie over schrijven, het is waanzinnig leuk. Wat een werk is dit geweest!

De filmclub

Het montageteam

En dan nu de rode loper

18 april is het dan eindelijk zover. Om 17h00 uur op een heeeeeeeeeel groot bioscoopscherm in het “Pôle d’Animation Culturelle”, Avenue d’Aquitaine te Le Buisson de Cadouin.
Een speciaal filmprogramma voor de computer – door Nico en Ineke aangeschaft – zorgt voor prachtige beelden en spectaculaire geluidseffecten, dus KOMT DAT ZIEN! Misschien is het een leuk idee om de crew op de rode loper te verwelkomen in een beetje feestelijke kleding (lang mag maar hoeft niet). En als klapper op de vuurpijl is de toegang gratis. De film duurt ongeveer anderhalf uur; daarna is er een mogelijkheid tot “meet & greet” met iedereen die aan de film meegewerkt heeft. Dat lijkt ons erg leuk.
Het is nodig om je aan te melden daar er maar een beperkt aantal plaatsen zijn.
Aanmelden kan via het mailadres dordognefilm1@gmail.com of klik hier.
Ook in de nieuwsbrief van La Tulipe wordt de nodige aandacht aan de film besteed. 

Veel plezier met het bekijken van de  trailer die onderaan de pagina staat.

Iedereen heeft met heel veel enthousiasme aan de film gewerkt. Eigenlijk was het best jammer dat de film klaar was…. Het was zo leuk om mee te doen.
En nu als laatste klapper: de plannen voor een nieuwe film liggen al klaar. Wij zijn reuze benieuwd! U ook?

Print Friendly, PDF & Email