Einde van mondkapjes in het openbaar vervoer en op luchthavens en in vliegtuigen

Olivier Véran, kondigde op woensdag 11 mei het einde vanaf 16 mei aan van de verplichting om mondkapjes te dragen, ingesteld tegen Covid-19. “De epidemische situatie verbetert, de pandemie is nog niet voorbij, maar het aantal nieuwe dagelijkse diagnoses neemt af en we vinden het niet langer gepast om deze verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer te handhaven na maandag 16 mei”, aldus minister Olivier Véran.
Om toegang te krijgen tot gezondheidsinstellingen blijft een “gezondheidspas” nodig en na een positieve test zal altijd een isolatie van minimaal een week worden opgelegd. Op ziekenhuisniveau zullen niet-gevaccineerde zorgverleners, die hun activiteit momenteel niet kunnen uitoefenen, niet onmiddellijk worden hersteld, maar de regering zal zich over het onderwerp buigen.
Een paar uur later kondigde l’Agence Européenne de la Sécurité Aérienne (EASA) de opheffing, vanaf aanstaande maandag 16 mei, aan van de verplichting om een mondkapje te dragen op luchthavens en aan boord van vliegtuigen in de EU.

Print Friendly, PDF & Email