BELANGRIJK! De “11e salon Rue des Métiers d’Art" is geannuleerd!!!!

De onderprefect van Nontron heeft toestemming gegeven om op zaterdag 24 oktober van 10 tot 18 uur een openluchtmarkt te houden op het stadhuisplein van Nontron (Dordogne). De “11e salon Rue des Métiers d’Art” zou oorspronkelijk gehouden worden van vrijdag 23 tot zondag 25 oktober maar die heeft men helaas in verband met COVID-19 moeten annuleren.

MOOIE, DUURZAME EN ETHISCHE CREATIES

De “11e salon Rue des Métiers d’Art“ wordt gehouden op 23, 24 en 25 oktober 2020 in Nontron, in de Périgord Vert, in het hart van la Nouvelle-Aquitaine.
31 Ontwerpers en ambachtslieden zullen hun nieuwste collecties presenteren en hun kennis en creativiteit demonstreren.
Het publiek zal op de tentoonstelling kunstobjecten, unieke stukken of kleine series op het gebied van decoratie, mode en serviesgoed kunnen vinden.
Talrijke vaardigheden en materialen zullen worden vertegenwoordigd: hout- en metaalsculptuur, keramiek, zeefdruk, email, porselein, lederwaren, boekbinden, bestek, glas in lood, textielcreatie, juwelen, enz.
In de workshops kunnen zowel jong als oud kennismaken met de knowhow van de diverse bedrijven.
Tot slot is er een tentoonstelling in de stad in voor het publiek toegankelijke werkplaatsen: de tentoonstelling “Les chemins de la création” en de Métiers d’Art Boutique. De Rue des Métiers d’Art “zegt” dat we anders met de ambachten moeten omgaan, want een kunst- en gebruiksvoorwerp kopen is vooral mooi, duurzaam en ethisch! Het kopen van een ambachtelijk object is ook het ontdekken van een verhaal, het ontmoeten van een ambachtsman en het ontdekken van zijn persoonlijkheid, het is het toevoegen van een menselijk tintje aan je dagelijks leven.

Bron: https://metiersdartperigord.fr/salon-rue-metiers-art-nontron-2020/

Print Friendly, PDF & Email