Le Printemps de Minou

Op 12 april 2012 stierf Jean Christophe Vergne (Minou). Hij was eigenaar van de Pizzeria “Chez Minou” in Monpazier. Minou was altijd bezig met muziek en rugby. Vrienden en familieleden zochten naar iets om hem ieder jaar te herdenken. Zo ontstond de vereniging “DE VRIENDEN VAN MINOU”. De bedoeling was om elk jaar een vriendschappelijk gratis toegankelijk evenement te organiseren rond muziek, zoals Minou dat graag deed, in Monpazier. Dat is gelukt en nu wordt dit festival elk jaar gehouden in april en wordt “Le Printemps de MINOU” genoemd.

Zaterdag 20 april was het weer zover: “Le Printemps de MINOU”. Dit (gratis) festival werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. Het is ieder jaar echt een feestje om erbij te zijn. Er treden diverse bandjes belangeloos op en voor de catering wordt gezorgd. Kortom: zeker de moeite waard om naar toe te gaan.
Het festival begon al om 14.00 uur. Wij zijn later gegaan en toen wij aankwamen was het behoorlijk druk. De temperatuur was prima en de sfeer was gezellig. Wij hadden net iets te eten en te drinken gehaald en stonden naar de op dat moment optredende band te kijken en te luisteren toen het enorm hard begon te regenen. We werden kletsnat. Iedereen zocht een plek om een beetje droog te blijven. Helaas hield de regen niet meer op. De muziek moest wel stoppen en alle apparatuur werd in veiligheid gebracht. Wat ontzettend triest voor de organisatie en voor iedereen die er bij betrokken is geweest. Alle saté’s etc lagen nog op de grill en de frietjes werden nog gebakken. Ontzettend sneu en wat een pech voor iedereen. Enkele bandjes gingen gelukkig nog wel door onder de arcaden, maar ja, het had zo’n groot feest moeten worden. Nu maar wachten op volgend jaar en dan gaan wij zeker weer! U toch ook? “Vrienden van Minou”: Hartelijk dank!

Print Friendly, PDF & Email