“Charles Aznavour L’album de sa vie 100 titres”

De nummers:

Enkele titels van deze 5 cd’s:

"For Me Formidable"
"La Mamma"
"Et pourtant"
"Rendez-vous à Brasilia"
"Quand tu m'embrasses"
"Bon anniversaire"
"Au creux de mon épaule"
"Jezebel"
"La bohème"
"Sur la table"
"La Mamá (Adios A La Mama)"
"Yesterday When I Was Young"

Biografie:
Charles Aznavour, pseudoniem van Chahnour Varinag Aznavourian, (geboren in Parijs, 22 mei 1924 – overleden op 1 oktober 2018) was een Franse zanger, liedjesschrijver en acteur van Armeense afkomst, die vanaf 2008 ook de Armeense nationaliteit had. Charles was zoon van Micha Aznavourian, een in Georgië geboren Armeniër. Zijn ouders verbleven, in afwachting van een visum voor de Verenigde Staten, op doorreis in Parijs, maar vestigden zich in die stad na zijn geboorte. Zijn vader trad als zanger op in restaurants en opende later zelf een Kaukasisch restaurant.
Aznavour trouwde drie keer: in 1946 met Micheline Rugel, in 1956 met Evelyn Plessis en in 1967 met de meer dan 20 jaar jongere Zweedse Ulla Thorsell. Uit zijn huwelijken zijn zes kinderen geboren.
Hij wordt vaak omschreven als de ‘Frank Sinatra van Frankrijk’. Hij bracht meer dan honderd albums uit en speelde in zestig films. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven waarvoor hij veelal zelf de muziek componeerde. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde.
Charles Aznavour overleed op 1 oktober 2018 op 94-jarige leeftijd aan hart- en longfalen als gevolg van een acuut longoedeem.

Bron: Wikipedia

Luister gratis naar deze cd op spotify