Florent Pagny

"Aime la vie"

Florent Pagny is geboren in Frankrijk op 6 november 1961. Hij begon al op zijn 13e met zingen. Hij is een singer-songwriter, muzikant en acteur. Hij zingt niet alleen in het Frans, maar ook in het Italiaans, Spaans en Engels. Zijn grootste hits zijn “N’importe quoi”, “Savoir aimer” en “Ma Liberté de penser” – alle drie waren ze nummer één in Frankrijk.

Na een debuut in 1987 met “Anything”, werd Florent Pagny in de jaren 90 een van de grootste platenverkopers in Frankrijk dankzij successen als “Knowing how to love”. Hij heeft niet alleen succes als zanger, maar hij heeft ook in diverse films gespeeld.

Na een carrière van 29 jaar met 23 albums, bracht hij in 2016 een nieuwe cd “Habana” uit. In 2017 keerde hij terug met een duet met Maître Gims, “The present first”.

Zijn atypische stem (Bariton-Martin) past niet echt bij zijn rebelse uiterlijk. Nadat hij begon als barman in een nachtclub, ontmoette Florent Pagny de beroemde getalenteerde ontdekker van de 7e kunst (bedacht door een Frans-Italiaanse criticus, Ricciotto Canudo: 7e kunst: cinema), Dominique Besnehard. Hierdoor kan hij zich aansluiten bij de cast van Bob Swains thriller “La Balance” en vervolgens die van “Fort Sagane” van Alain Corneau. Hij is ook een televisiepersoonlijkheid sinds hij deel uitmaakte van de jury voor The Voice: La Plus Belle Voix en France van 2012 tot 2018 (keert in 2021 weer terug als coach).