"A l’aube revenant"

Francis Cabrel

Bij het terugkomen van de dageraad

De Perigord-muzikant en journalist Jean Bonnefon nam deel aan een lied van Francis Cabrel op zijn nieuwe album en gaf interviews met de artiest voor promotie van het nieuwe album.
Enkele jaren geleden bood de Toulouse-muzikant Claude Sicre Francis Cabrel “boek over troubadours, rocksterren uit de Middeleeuwen” aan, vertelt de Périgourdin Jean Bonnefon. Op het laatste album van Francis Cabrel (“A l’aube revenant”) dat net is uitgebracht, heeft de zanger van Astaffort (Lot-et-Garonne) een nummer over het onderwerp gemaakt. En Francis Cabrel heeft aan Jean Bonnefon, muzikant van de Occitaanse groep Peiraguda, gevraagd om een deel van de tekst aan te passen. Een van de nummers is nu dus deels Occitaans en een couplet is bewerkt door de Périgourdin Jean Bonnefon.

Jean Bonnefon, voormalig journalist van Radio France en groot verdediger van de Occitaanse taal en groot liefhebber van de Dordogne-vallei is verheugd over deze interesse: “Ik vertel hem al dertig jaar dat hij een lied moet maken in Occitaans”. De twee artiesten kennen elkaar al sinds 1987, ze leerden elkaar kennen tijdens een concert van de Occitaanse groep in een Parijse cabaret.