gérard lenorman

"Le goût du bonheur"

Gérard Lenorman (zijn echte naam is Gérard Aumard) is geboren in Bénouville (Normandië) op 9 februari 1945. Hij is een Franse zanger en tekstschrijver.
Zijn vader kwam uit Duitsland en zijn moeder uit Frankrijk. Als kind wilde hij al zanger worden. Op twaalfjarige leeftijd schreef hij het nummer “Le Vagabond”. Zijn eerste album kwam uit in 1968. Gedurende de jaren 70 en het begin van de jaren 80 was hij erg succesvol in Frankrijk. Bekende nummers van hem zijn: “Michèle”, “La Ballade des gens heureux”, “Voici les clés”, “Si j’étais président”.
Toen hij op 36-jarige leeftijd ontdekte dat zijn vader een onbekende Duitse soldaat was, schreef hij het nummer “Warum mein Vater”.
Namens Frankrijk nam hij in 1988 deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer “Chanteur de Charme”, waarmee hij op de 10e plaats eindigde.
Hij schreef ook een boek met als titel “Je suis né à vingt ans”.
Op deze nieuwe cd (uitgebracht in 2021) staan elf compleet nieuwe nummers die zoetheid en vrijgevigheid combineren, en die zich vertalen in solaire en inspirerende teksten en opzwepende melodieën waarvan hij alleen het geheim heeft…