GUUS MEEUWIS : GELUK

De nummers:

"Tilburg"
"Ik Geloof In Geluk"
"Wat Zou Elvis Doen (2018)"
"In Één Keer"
"Ver Na Sluiten"
"Gewoon Gelukkig Zijn"
"Stralen Van Geluk"
"Je Moet Het Voelen"
"Samen Gaan"
"Houd Moed"
"Je Staat Niet Alleen"

Guus Meeuwis werd geboren in het plaatselijke klooster van Mariahout, een dorpje in de huidige gemeente Laarbeek, waar zijn ouders tijdelijk woonden. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef hij het nummer “Het is een nacht…”. Guus Meeuwis en zijn begeleidingsgroep Vagant (genoemd naar het lievelingscafé van de groep) wonnen in 1994 met dit nummer het eerste AHC-Studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden. De groep kreeg vervolgens een platencontract aangeboden. In augustus 1995 verscheen het nummer “Het is een nacht… “ op single. Het album stond meer dan 70 weken genoteerd in de albumlijsten en behaalde uiteindelijk een dubbelplatina status, wat inhoudt dat er destijds minstens 200.000 exemplaren van verkocht waren. Hij heeft daarna nog veel cd’s, dvd’s, singles met heel veel succes uitgebracht.

Zijn stem is ook te horen in 2 films (Cars 2 en Happy feet two).

Guus heeft ook heel veel succes gehad met zijn concertreeks “Groots met een zachte g”.

“Geluk” is zijn laast uitgebrachte cd. “Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht. En het geluk te vieren als je het vindt.”, aldus Guus Meeuwis. Woorden die typeren hoe de zanger in het leven staat. Guus gaat voor het eerst van zijn leven zonder band de studio in. Gul, trefzeker en zonder opsmuk weet Meeuwis beter dan ooit waar zijn hart ligt. Hij heeft geleerd en gedurfd, om níet op safe te spelen. Zie hier de basis van zijn nieuwe cd “Geluk”.

In 2013 werd Guus benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Guus Meeuwis trouwde in 2002 met Valérie en kreeg vier kinderen met haar, maar zij kondigden op 26 februari 2016 hun scheiding aan.
                                                                                          Bron wikipedia

Luister gratis naar deze cd op spotify