muziektip maand januari

Patrick Bruel

“Ce soir on sort…”.

Patrick Bruel is een Frans zanger en acteur van Joodse komaf. Hij is geboren in Algerije op 14 mei 1959. Zijn vader verdween toen Patrick drie jaar oud was. Samen met zijn moeder ging hij naar Argenteuil, een voorstad van Parijs.
In 1978 werkte hij bij Club Med en hij organiseerde er talentenjachten en deed er zelf ook aan mee. Hij werd gehoord door iemand van Barclay, die hem een singletje liet maken: “Vide” en op de achterkant “Jusqu’au bout”. Het werd geen doorbraak. In 1979 speelde hij zijn eerste filmrol in Le coup de Sirocco van regisseur Alexandre Arcady. Om een beetje op adem te komen en om te beslissen wat hij uiteindelijk wilde doen, vertrok hij naar New York. Hij bleef er twee jaar. Hij leerde tevens Gérard Presgurvic kennen, met wie hij het nummer “Marre de cette nana-là” schreef. Terug in Frankrijk kreeg hij verschillende filmrollen aangeboden en hij richtte zich meer op het schrijven van teksten. In 1987 stond hij in Olympia op de planken voor een aantal concerten.
De doorbraak kwam met het album “Alors regarde”. Daarop staan nummers als “Place des grands hommes” en het later nogmaals uitgebrachte “Casser la voix”. De tour na het album Alors regarde was een succes. Hij slaagde er in om als Franse artiest een aantal keer Ahoy te vullen, waarvan twee keer volledig uitverkocht. Hij werd er om geprezen dat hij jong genoeg was om de jongeren aan te spreken en oud genoeg om met de volwassenen mee te praten.


Bron: Wikipedia
De cd is gratis te beluisteren via Spotify