VIKTOR LAZLO

Viktor Lazlo, pseudoniem van Sonia Dronier is geboren in Lorient (Frankrijk) op 7 oktober 1960. Zij is een Frans-Belgische zangeres, actrice en romanschrijfster.

 

Op elfjarige leeftijd heeft de jonge Viktor Lazlo al meegedaan aan een musical. Later heeft ze viool- en danslessen gevolgd in Brussel, terwijl ze een groot deel van haar tijd besteedde aan studies archeologie en kunstgeschiedenis.
Viktor Lazlo begon haar carrière als catwalkmodel voor Chantal Thomass en Thierry Mugler (waarvan ze de muze werd). Later werd ze ontdekt door de Belgische producer Lou Deprijck. Viktor Lazlo zat samen met Virginie Svensson, in de groep Lou and the Hollywood Bananas, een trio onder leiding van Lou Deprijck. Zij ontleende haar artiestennaam aan een van de personages (Victor László) uit de film Casablanca. Ook was ze presentatrice van het Eurovisiesongfestival 1987 in Brussel. Haar meest succesvolle hit was “Canoë Rose” in 1985 en “Breathless” in 1987, ook vertolkt tijdens de opening van het Eurovisiesongfestival. In Nederland was ze al enigszins bekend geraakt in 1984 toen “Backdoor man”, opgenomen voor de soundtrack “À mort l’arbitre”, de tipparade haalde.
In 2010 werd haar eerste roman, La Femme qui pleure, bekroond met de Charles Brisset-prijs. Viktor Lazlo speelde ook in diverse films en series.
In oktober 2016 bracht Viktor Lazlo een nieuwe single uit, getiteld Promised Land. In februari 2017 werden de singles “Lola & Jim” uitgebracht. Beide nummers staan op haar album Woman.