metropolitan opera new york

Na het uitzonderlijke succes van “TURANDOT”, volgt op 26 oktober “MANON” van Jules Massenet.

Manon is de populairste opera van Massenet, en neemt vanaf het begin een belangrijke plaats in in het uitvoeringsrepertoire. Het is een wezenlijk voorbeeld van de charme en vitaliteit van de muziek en de cultuur van de Parijzenaars tijdens La Belle Époque. (La Belle Époque is een periode in de vooral Franse en Belgische geschiedenis die men situeert aan het einde van de 19de eeuw tot de aanvang van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens dit grote conflict gingen velen de periode voor de oorlog als een gouden tijdperk beschouwen, dat gekenmerkt werd door algemene welvaart, een enorme ontplooiing van de kunsten en wetenschappen en een hoge mate van maatschappelijke rust. Men is deze periode dan ook ‘La Belle Époque’ gaan noemen, wat vertaald kan worden als ‘het mooie tijdperk’.)

De partituur van Massenet verbeeldt het drama van haar meest gedenkwaardige heldin met een opmerkelijke vaardigheid, expressieve vocale en orkestrale schrijfwijze en een bijna ongeëvenaard niveau van sensualiteit.

In deze productie van de Franse regisseur Laurent Pelly geven de sterren van de Amerikaanse rijzende scène een frisheid aan Massenets drama: Lisette Oropesa zal de epicuriste Manon zijn en Michael Fabiano zal de toegewijde Grieux zijn.

MADAMA BUTTERFLY (Opera van Giacomo Puccini)
9 NOVEMBER 2019

Print Friendly, PDF & Email