France Services

zoek hulp bij u in de buurt!

“France Services, proche de vous, proche de chez vous” is de naam van een nieuwe nationale communicatiecampagne van le Ministre de la Cohésion des Territoires et des Relations avec les Collectivités.
Het doel? Alle burgers kennis laten maken met France Services. Dat wil zeggen: één loket op minder dan 30 minuten van uw huis waar medewerkers van France Services u kunnen ondersteunen bij diverse administratieve procedures en online aanvragen en u antwoord kunnen geven op allerlei vragen.

Bijvoorbeeld:

  • hulp bij het aanvragen van een kentekenbewijs
  • hulp bij administratieve procedures
  • bij het zoeken naar werk: u helpen bij het opstellen van cv’s en sollicitatiebrieven en begeleiden bij het gebruik van de site pole-emploi.fr
  • vergoeding van kosten medische zorg: hulp bij het gebruik van de site ameli.fr en de mobiele applicatie
  • Simplimmat.gouv.fr
    voorbereiding op pensionering: creëer uw persoonlijke ruimte, dien uw dossier in of trek het terug op internet
  • omgaan met een geschil of een conflict: u een eerste opvang bieden en u doorverwijzen naar een lokaal systeem of een juridische professional

Dit zijn maar enkele voorbeelden!

De contactgegevens van France Services staan op “la page de campagne” of op “la carte interactive France services​”. Door middel van een zoekopdracht door het ingeven van uw woonplaats of de postcode in te voeren kunt u zien welk kantoor dichtbij uw woonadres te vinden is.

U kunt hier meer informatie vinden!

Print Friendly, PDF & Email