Permis de Conduire

Iedereen weet ondertussen denk ik wel dat als je je rijbewijs in het buitenland gehaald hebt en je zou het om moet ruilen voor een Frans rijbewijs, dat je daarvoor niet meer naar de préfecture kan maar dat deze uitwisseling nu volledig online op de website van het ANTS (Agence nationale des titres sécurisés) moet gebeuren.
Deze dienst staat sinds maart 2020 open voor houders van een in een Europees land verkregen rijbewijs maar is vanaf 4 augustus 2020 beschikbaar voor alle houders van een door een buitenlandse (al dan niet Europese) staat afgegeven rijbewijs, ongeacht nationaliteit.
De aanvraag voor de inwisseling van een rijbewijs en de verschillende vereiste documenten kunnen ook nu langs elektronische weg aangevraagd worden.
De procedure is toegankelijk met FranceConnect of met ANTS-identificatie (als u die niet heeft, kunt u een account aanmaken om een persoonlijke ruimte op de ANTS-site te hebben). Via SMS of e-mail wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van uw aanvraag. Niet-Europese vergunning: pas op voor de verplichte inruiltermijnen.

www.service-public.fr

 

 

Print Friendly, PDF & Email