PERMIS DE CONDUIRE

KOMT ER BINNENKORT EEN MEDISCHE KEURING VOOR 75-PLUSSERS?

Bruno Millienne, lid van de l’Assemblée Nationale, heeft een verplichte medische keuring voorgesteld voor bestuurders ouder dan 75 jaar.
Levenslange rijbewijzen zijn al jaren onderwerp van discussie. Er zijn oplossingen voorgesteld om de vaardigheden van oudere bestuurders te controleren.
Bestuurders ouder dan 75 jaar zijn gemiddeld betrokken bij 82% van de verkeersongevallen. Dit rapport komt rechtstreeks uit het “Bulletins d’analyse des accidents de la circulation”, dat onderzoek doet naar ongevallen in Frankrijk.

Geconfronteerd met deze bevindingen aarzelen politici niet om oplossingen voor te stellen. Op televisie stelde parlementslid Sandrine Rousseau een medische keuring voor oudere bestuurders voor.

Een idee dat is overgenomen door parlementslid Bruno Millienne in een wetsvoorstel dat is ingediend bij l’Assemblée Nationale.
Het parlementslid wil een medische keuring opleggen voor automobilisten ouder dan 75 jaar. Het doel is om hun fysieke fitheid te controleren. Het wetsvoorstel voorziet in een medische keuring die eens in de 5 jaar moet plaatsvinden.

Dit wetsvoorstel zal het misschien niet halen, maar het zal wel het debat heropenen over levenslange rijbewijzen en de mogelijkheid om automobilisten boven een bepaalde leeftijd medisch te keuren.

Bron: Auto Journal