QUATORZE JUILLET/ 14 JULI 2020

Om te voldoen aan de gezondheidsmaatregelen zal de parade op de Champs-Elysées worden vervangen door een ceremonie die een eerbetoon zal zijn aan de soldaten en aan het medisch personeel.
De militaire ceremonie, die in de plaats komt van de traditionele parade van 14 juli, zal plaatsvinden op de Place de la Concorde en zal “een aangescherpte regeling omvatten die is terug-gebracht tot 2000 deelnemers en ongeveer 2500 gasten”, in overeenstemming met de regels van de sociale afstand, aldus het Elysée.
De ceremonie, inclusief een luchtshow zal de deelname van onze legers aan de strijd tegen covid-19 eren en zal tevens een hulde brengen aan het medisch personeel die door de Fransen elke avond tijdens de periode van confinement toegejuicht zijn en aan alle betrokkenen.

Er zijn momenteel geen plannen om het evenement open te stellen voor het grote publiek, maar “de situatie zou tegen 14 juli opnieuw kunnen worden beoordeeld” als de gezondheidssituatie beter is, aldus het Elysée.
Op 13 mei had Emmanuel Macron tijdens de ministerraad gehoopt “dat de nationale feestdag een extra gelegenheid zou zijn om het eerbetoon en de dankbaarheid van de natie te tonen aan allen die zich hebben ingezet voor de strijd tegen Covid-19,” aldus regeringswoordvoerster Sibeth Ndiaye.

Print Friendly, PDF & Email