Praktische informatie uit nieuwsbrief nummer 3 (maart 2019)

DIGID:

U heeft geen DigiD en hoe kunt u toch DigiD aanvragen? Stel: U woont in het buitenland en u staat niet (meer) ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) en u bent AOW-gerechtigd of u heeft een brief ontvangen van de SVB waarin staat dat u uw AOW mag aanvragen. U heeft een burgerservicenummer (BSN) of een sofinummer. Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier. Vul alle gegevens in. U krijgt dan een SMS code die ingevuld moet worden en een mail met een code die eveneens ingevuld moet worden. U heeft dan vanaf dat moment weer een DigiD. Let op: uw eventuele oude DigiD komt door de aanvraag van deze (nieuwe) te vervallen.

ZOMERTIJD:

In de nacht van zaterdag 30 maart 2019 op zondag 31 maart 2019 gaat de zomertijd weer in. De klok gaat in het voorjaar een uur vooruit.

ALCOHOLTESTERS:

In 2019 zijn 2 alcoholtesters in de auto in Frankrijk (weer) verplicht. Wordt u in Frankrijk door de politie gecontroleerd, dan moet u 2 alcoholtesters in de auto hebben, maar.. bij aanhouding krijgt u (nu nog) geen boete.

REFLECTERENDE VEILIGHEIDSVESTJES:

Bij autopech moet u goed zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren! Precies daarom zijn in Frankrijk reflecterende veiligheidsvestjes verplicht in 2019. Niet alleen de bestuurder zelf moet verplicht een veiligheidsvestje dragen bij autopech, maar ook alle inzittenden. De boete voor het niet bezitten of gebruiken van veiligheidsvesten is minstens 135 euro. Neem er dus voldoende mee in de auto naar Frankrijk én gebruik ze indien nodig.FLITSPAALDETECTIE VERBODEN:

Flitspaaldetectie is verboden. De verkeersboete in Frankrijk voor bezit/gebruik van flitspaaldetectie: tot 1500 euro en ontzegging van de rijbevoegdheid tot maximaal 3 jaar.

GEVARENDRIEHOEK:

Een gevarendriehoek in de auto is in Frankrijk in 2019 verplicht.

Print Friendly, PDF & Email