Kent u deze sites?

Kent u Nederland wereldwijd?
De website Nederlandwereldwijd.nl (beheerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken) is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren. Voor Nederlanders die wonen, werken en reizen in het buitenland. Dé publiekswebsite van Buitenlandse Zaken.
De website Nederlandwereldwijd.nl informeert Nederlanders die:

  • in het buitenland (willen) wonen, werken of studeren
  • naar het buitenland (willen) reizen
  • in of met het buitenland zaken (willen) doen

Heeft u één of meer openbare documenten uit een land dat lid is van de Europese Unie (EU)? en wilt u die documenten in een ander EU-land gebruiken? Documenten van een overheid of rechterlijke instantie uit de Europese Unie hoeven meestal niet vertaald te worden. Het kan soms wel zo zijn dat u het document moet laten aanvullen met een meertalig modelformulier. Een meertalig modelformulier vraagt u aan bij de instantie die het document afgegeven heeft. Klik hier voor het overzicht van alle openbare documenten die u vrij kunt gebruiken binnen de EU op de website van European Justice.

Bron: nederlandwereldwijd.nl

Een ander handige website is Nederland.fr (onderdeel van Nederlandwereldwijd.nl).
Op de website van Nederland.fr staat onder andere een artikel met een reisadvies (met veel nuttige informatie) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. U kunt op de site bijvoorbeeld ook een reischecklist vinden voor Frankrijk; informatie met betrekking tot gezondheid, veiligheidsrisico’s, verkeersveiligheid en tips. Zeker de moeite waard om te lezen.
Het Ministerie raadt aan om een app te downloaden “GGD Reist Mee”. Dan kunt u bijvoorbeeld zien wat u kunt/moet doen bij ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek. De app is off-line te gebruiken. Voor een update van informatie is het noodzakelijk dat u nu en dan beschikt over WiFi. Het systeem laadt dan automatisch de meest recente informatie in.
De app is gemaakt voor Android en iOS. Voor het downloaden van de app klik hier

Bron: nederland.fr

Print Friendly, PDF & Email