buffet d'asie

Restaurant et plats à emporter

Weer eens wat anders

Afgelopen vrijdag zijn wij weer met een aantal lezers (12 personen) van EAUDEVIE uit eten geweest. Wij zijn naar een vrij nieuw Aziatisch restaurant in Sarlat gegaan. We hadden hier al goede berichten over gehoord. En inderdaad, toen we binnen waren overtrof het onze verwachtingen. Een hele wand (ongeveer 6 meter) vol met bakken met allerlei heerlijkheden (het is een buffet). Men kon o.a. kiezen uit noedels, gebakken rijst, witte rijst, diverse groentesoorten, vlees/vis in allerlei variaties: kip, rundvlees, canard, vis, schaaldieren, en zelfs een bijzonder mooi opgemaakte hele zalm. En natuurlijk ook nems en op diverse manieren gevulde envelopjes etc etc. Kortom: te veel om op te noemen. Twee stappen verder is de afdeling “wok”. Dat was weer van hetzelfde laken een pak. Grote grijze garnalen, kleine roze garnalen op spies, magret de canard, biefstuk, groente. Dit alles kan je op een bord doen en meenemen naar een hoek waar een Chinese kok zijn kunsten op de meegebrachte vlees/vis liet zien. Overheerlijk, krakend en knappend vers. Subliem! Alle niet-alcoholhoudende dranken zijn in de prijs van het buffet (€ 17,50 en dat is zeker niet duur) inbegrepen. Dan denk je dat je klaar bent, maar nee, op de hoek staat een hele grote chocoladefontein en om de hoek een zeer groot scala aan allerlei heerlijke desserts. Ook nu weer: te veel om op te noemen, maar dat moet je met je eigen ogen zien.

Wil je liever je maaltijd meenemen? Dat is mogelijk. Er staan grote plastic bakken met diverse vakjes die je kan vullen met 1 kg van al deze heerlijkheden (incl. sausjes) en die kan je vervolgens voor € 12,- mee naar huis nemen.

Al met al waren wij voor 2 personen incl. wijn en bier € 48,- kwijt.
Wij hebben van deze avond genoten en wij kunnen het zeker aanraden om dit restaurant ook een keer te bezoeken, maar vergeet niet: smaken kunnen verschillen!

 

Restaurant Buffet d’Asie
34bis Avenue de la Dordogne
24200 Sarlat la Caneda
telefoon: 05 24 15 14 16
@ buffetdasie24@gmail.com