restaurant

Le bistrot d’epicure

Restaurant Le Bistrot d’Epicure
Argentonesse
24220 – Castels
tel 05 53 30 40 95
@ lebistrotdepicure24@yahoo.fr

Wij hebben altijd heerlijk gegeten bij le Bistrot d’Epicure. We wilden graag daar weer een keertje lunchen. Gelukkig gingen Petra en Piet gezellig met ons mee.
Het weer begon die dag helaas een beetje somber, dus binnen of buiten zitten? We kozen voor buiten en dat was maar goed ook want het zonnetje ging tijdens de lunch heerlijk schijnen.
En toen begon het feestje.
Eerst uiteraard genoten wij van een heerlijk aperitief: Kir en Notenwijn. Dat begon goed! Daarbij werden heerlijke amuses geserveerd, namelijk een toastje met zalm, meloengazpacho en vijg met geitenkaas. Heerlijk!
Wij zaten zo gezellig te praten dat wij het voorgerecht al kregen zonder dat wij daar erg in hadden. De tijd vloog voorbij. Maar dat duurde niet lang, want na de eerste hap waren wij direct weer met beide voeten op de grond. De “Soufflé de Foie Gras aux Pommes en Sauce au Miel” en/of “Salade de Gambas, Orange et Jambon de Magret” waren werkelijk verrukkelijk.
Daarna het hoofdgerecht. De keuze was: Pièce de Boeuf, Pleurotes, Pomme de Terre Purée of Filet de Truite au Pesto, Fèves et Concombre. Beide gerechten waren heerlijk! Het was dus nog steeds een feestje.
Voor het nagerecht konden wij kiezen uit: Crème Brûlée Vanille, Glace Chocolat of Pavé Chocolat, Glace Vanille. Dit was echt een verrassing. De bordjes waren heel mooi opgemaakt en de smaak was weer fantastisch. Zo zeer zelfs dat wij gewoon vergeten zijn een foto te maken. Nou ja, doen wij het toch nog een keertje over…………Dat is beslist geen straf.

Het (lunch)menu (niet op zon- en feestdagen) kost 19 EUR.