moulin du porteil

Wij zijn onlangs met Dorette en Ger gaan eten bij “Le Moulin du Porteil”
(was vroeger Couleurs Café). Wat een mooie locatie! Wij waren hier al eerder
geweest.Toen was het heerlijk. Voor ons heeft de eigenaresse (met iets Hollands
in haar bloed, want haar meisjesnaam is Prins en haar familie komt uit Rotterdam!) ook een grote gunfactor. ZIj is altijd zo vriendelijk en attent. Het restaurant en de chambres d’hotes zijn gevestigd in een voormalige walnotenmolen uit de 15e eeuw, volledig van steen en hout. Mooie ambiance!
Het was wel jammer dat wij door het slechte weer niet buiten op het terras konden eten!

Wij begonnen ons heerlijke etentje met een amuse van betteraves au cumin (bietjes met komijn). Dat was een prima begin. Het eerste voorgerecht was een panna cotta met gekonfijte tomaten, pesto met basilicum en een madeleine met citroen (soort koekje); onze vrienden genoten echt van de “délicatesse de foie gras de canard mi-cuit “fait maison” met groene appel granité. Beide gerechten vielen in de smaak. Vervolgens natuurlijk het hoofdgerecht. Wij hadden alle vier voor “vis van de dag” gekozen (filet de julienne) en dat bleek een goede keuze te zijn. Daarbij werd risotto geserveerd met een sausje. Echt heel zacht en om te smullen. En tenslotte het nagerecht. Dat was een mooi opgemaakt bordje met een gepocheerde peer, chocolade en amandelkruimel met vanille en een chocolade koekje. Ook weer heerlijk. Het andere nagerecht was een pavlova met aardbeien, zacht rood fruit, gehakte rode vruchtjes en espuma (schuim) van groene citroen. Verrukkelijk!

Het menu “Du Porteil” kost € 26.50. Het restaurant heeft nog een ander, duurder menu (33.-) en een goedkoper lunchmenu (€ 18,-, niet in het weekend en op feestdagen). A la carte eten kan ook. Er kan een keuze gemaakt worden uit diverse gerechten. Bij het eten hebben wij overigens heerlijke huiswijn (rosé) gedronken.
Uiteindelijk moesten wij per persoon € 35,- afrekenen. Dat is een prima prijs-kwaliteitverhou-ding.
Wij gaan zeker nog een keer terug. Het was beide keren niet zo heel druk, maar dat kan op andere dagen natuurlijk heel anders zijn! Wij raden daarom toch aan om te reserveren.
Om tien uur kwam er overigens nog een groep van 16 personen eten.
Wj hebben heerlijk gegeten, maar wij eindigen altijd met: smaken kunnen verschillen!

Le Moulin du Porteil
Le Porteil
24260 Campagne

tel 06 19 21 49 22 of
06 15 16 49 98

www.moulin-du-porteil.com of klik hier

contact@moulin-du-porteil.com

Print Friendly, PDF & Email