les balcons de l’espÉrance

Na 3 maanden confinement mochten wij er eindelijk weer even op uit. We hadden er enorm veel zin in. Heerlijk en gezellig uit eten met vrienden! Maar waar? We reden op de weg van Limeuil naar Trémolat. Boven op de heuvel zagen we een prachtig hotel waar jammer genoeg nooit wat gebeurde. Maar nu hing er ineens een bord met “changement de propriétaire”. We hebben even op de kaart gekeken en dachten dat dit misschien een leuk adresje zou kunnen zijn om naar toe te gaan. Het uitzicht is in ieder geval super.

Toen wij op internet keken, waren wij verbaasd over de prijs van een menu (voorgerecht en hoofdgerecht voor € 15,-  en een dessert € 5,- ). We hadden niet veel hoop dat het restaurant met deze prijzen een topper zou zijn, maar toch de stoute schoenen aangetrokken en voor die avond gereserveerd.

Toen wij ‘s avonds aankwamen werden wij super super super vriendelijk ontvangen. Wat een aardige mensen! Ze gaven ons een tip en die geven wij graag door: buiten een aperitief nemen en van het uitzicht genieten, maar binnen eten omdat er toch bij schemering al veel mugjes te voorschijn komen (de Dordogne ligt beneden). Dit geldt uiteraard alleen voor het diner. Met de lunch heeft niemand ergens last van. Iets verder in het seizoen heb je hier minder last van.
En dan … het eten. Daar kwamen wij uiteindelijk voor!

Eén voorgerecht: simpel maar gewoon prima. Salade composée met van alles en nog wat, geserveerd met stokbrood. Je kan dus niet kiezen: dit is het.

Natuurlijk waren we benieuwd naar de hoofdgerechten. Op de kaart stonden 6 hoofdgerechten (vlees en vis): Twee van ons kozen voor een “pièce de boeuf grillée”; één koos voor een visje (filet d’esturgeon) en de laatste voor een pièce d’agneau grillée. Overigens serveren ze ook een vegetarisch menu (€ 10,-).

De biefstuk was botermals, de pommes de terre sarladaises heerlijk knapperig en de tomaten uit de oven smaakten ook verrukkelijk.
Ook de filet d’esturgeon en de pièce d’agneau waren eveneens in één woord voortreffelijk.

Nu begrijpen we waarom het restaurant na een half uur helemaal vol zat. Dat hebben wij ook wel eens anders meegemaakt.
Ook de nagerechten waren van een prima kwaliteit. Aanrader: café gourmand. Hmmmmm.

Wij waren na een zeer geslaagde avond voor een aperitief, keuzemenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en een goede fles wijn € 32,50 per persoon kwijt. Dat is zeker niet duur.

Dus lieve mensen: we hebben geen aandelen, maar ga gewoon een keer naar dit restaurant.
Prijs-kwaliteitverhouding: een 10.
Ambiance een 10.
Gewoon: heel goed.

Maar….. we eindigen altijd met: uiteraard kunnen smaken verschillen!!!
Natuurlijk horen wij graag uw mening.

En oh ja: vergeten nog te vertellen. Kleine kinderen zijn welkom. Er is binnen en buiten zoveel ruimte dat je daar absoluut geen last van hebt.
Een kindermenu kost overigens € 10,- (glaasje limonade, hamburger met frietjes en een dessert). Een aanrader dus.

Hotel Restaurant Les Balcons de l’Espérance
Cingle de Limeuil
24510 Limeuil

Telefoon: 06 88 82 54 30 of
                  05 53 63 30 85

www.balconsdelesperance.fr of klik hier
contact@balconsdelesperance.fr of klik hier

parkeren op eigen terrein is mogelijk