La Traverse

tevens een hotel

met 6 kamers

Steeds wisselende menu's

Onze ervaring

Gisteren hebben wij met vrienden van ons (Ger en Dorette) voortreffelijk gegeten bij Restaurant La Traverse Chez Les Filles in Cenac-et-Saint-Julien (bij Domme).
Gelukkig hadden wij gereserveerd want alle tafeltjes waren bezet (best uniek in dit seizoen). Reserveren is echt noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen. Dit zegt natuurlijk ook wel iets over de kwaliteit. Het bedienend personeel is jong en zeer vriendelijk. Er is een lekkere ruimte tussen de tafeltjes. De inrichting van het restaurant is modern.

Wij begonnen (uiteraard) met een lekkere fles rosé. Het is niet mogelijk om wijn in karaf te bestellen maar de flessen zijn redelijk geprijsd. Wij moesten voor de door ons gekozen fles rosé 18.50 betalen. Wij kregen vervolgens een heerlijke amuse, namelijk een glaasje met betterave en komkommer met daarbij een klein koekje met parmezaanse kaas. De menukaart is uitgebreid en heeft voor iedereen wel wat. Gerard en ik hebben geen voorgerecht genomen maar hebben werkelijk gesmuld van een boterzachte malse biefstuk met heerlijk krokante frietjes (15.50 eur) met pepersaus. Ger en Dorette namen een 3-gangen keuzemenu (24 eur). Ger had als voorafje een terrine “maison” au foie gras met brood en Dorette had couteaux de mer gratiné au beurre d’herbes (een voorgerecht van met parmezaan en pesto gegratineerde scheermesjes) (geen gillette). Als hoofdgerecht hadden zij risotto met rivierkreeft (risotto d’esturgeon aux écrevisses, sauce bisque) en een stoofpotje met rundvlees en groente (daube de paleron de boeuf aux légumes d’automne). Heerlijk allemaal. Ger had als dessert een surprise van chocolade met peer, Dorette had een mille feuille (naar keuze vanille of pistache), Gerard had een gepocheerde peer met warme chocoladesaus en ik profiteroles met chocoladesaus (kan ook met caramel). Alle gerechten waren voortreffelijk en zeker betaalbaar. 
Restaurant La Traverse chez les filles is een echte aanrader, maar smaken kunnen uiteraard verschillen.

een indruk

Het adres is:

Le bourg
24250 Cénac-et-Saint-Julien

Openingstijden:

op de site staat:

maandag en dinsdag gesloten

05 53 59 53 86