RESTAURANT LE TOURNEPIQUE

RESTAURANT LE TOURNEPIQUE

In december hebben wij bij “Restaurant Le Tournepique” in Castelnaud gegeten. Het viel ons op hoe druk het was. Dus dit moet wel goed zijn, dachten wij. Wij raden daarom zeker aan om te reserveren.

Wij werden door een vriendelijke mevrouw, een Française die verrassend goed Nederlands spreekt, naar ons tafeltje gebracht. Het restaurant serveert diverse cocktails. Wij bestelden een kir cassis à raison van €3.50.
Op de menukaart staan heerlijke, betaalbare gerechten. De keuze is groot. Wij kozen allebei voor een 3-gangen menu (€19.50). Yvonne koos natuurlijk weer voor een salade de chèvre chaud (geitenkaassalade) en ik voor een carpaccio de boeuf. Als hoofdgerecht namen wij een pavé de rumsteak (biefstuk), geserveerd op een hete steen. Heerlijk en botermals, maar pas op: snoeiheet. Als nagerecht kozen wij voor een nougat glacé en een tiramisu à la framboise. Erg lekker. Wij zijn nog vergeten de wijn te vermelden. We dronken een prima fles rode wijn bij het eten (vin de Domme voor €14). Ter afsluiting namen wij allebei een espresso (€2).

Wij hebben een heerlijke en gezellige avond gehad en de prijs-/kwaliteitverhouding is dik in orde. Wij moesten in totaal voor 2 personen €64 afrekenen.

De inrichting is overigens knus en sfeervol. Een pluspunt is het geweldige uitzicht op de rivier de Dordogne. Dat is natuurlijk zomers vanaf het gezellige terras nog beter te zien.

Gerard en Yvonne

LEKKER ETEN

MET FAMILIE EN VRIENDEN

Restaurant Le Tournepique
24250 Castelnaud-la-Chapelle
Telefoon: 05 53 29 51 07
www.restaurantletournepique.fr