guide michelin 2021

In Frankrijk was dit jaar de “Guide Michelin 2021” ceremonie anders dan normaal, want door Corona kon het traditionele grote sterrenfeest niet plaatsvinden. De selectie voor 2021 werd op maandag 18 januari om 12 uur ‘s middags op de sociale netwerken onthuld, maar de ceremonie is uitgesteld tot 2022.
Helaas zijn de nieuwe 1 MICHELIN ster restaurants uit de MICHELIN Gids Frankrijk 2021 niet in de buurt van de Dordogne te vinden.

Geen feestje, geen publiek, maar “een toespraak” via Facebook en You Tube. In zijn toespraak zei Gwendal Poullennec, de internationale directeur van Michelin Gidsen: “Dit in een tijd waarin restauranthouders sinds 30 oktober gedwongen zijn hun vestigingen te sluiten. Dit jaar, legt de internationale directeur van MICHELIN Gidsen uit, is bijzonder moeilijk geweest voor de restaurantwereld. In een tijd waarin restaurants nog steeds gesloten zijn, is het onze verantwoordelijkheid om ze te blijven promoten en ervoor te zorgen dat ze niet worden vergeten”.
De gezondheidssituatie en de twee lockdowns die daaruit zijn voortgevloeid, zijn natuurlijk van invloed geweest op de manier waarop de Michelin-inspecteurs dit jaar hun bezoeken aan de restaurants hebben kunnen uitvoeren. Er is veel werk verricht tijdens de lockdowns van de restaurants met de implementatie van een nieuwe organisatie. Dit is dé gelegenheid om de strijdlust, de moed en het talent van onze chef-koks te benadrukken, om hun lokale producenten te promoten en om alle fijnproevers aan te moedigen om zo snel mogelijk weer goed te eten in hun dagelijks leven.

In de editie van 2021 wordt ook een nieuwe selectie van “Michelin Green Star-restaurants” gelanceerd. Dit zijn bedrijven die zich bijzonder inzetten voor een duurzame aanpak van de gastronomie.

De sterren van de MICHELIN Gids Nederland worden op 29 maart 2021 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse sterrenceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2021. Het evenement vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die onze inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje.

Een “Bib Gourmand” werd in 1997 gelanceerd en is minder prestigieus dan de sterren. Die restaurants serveren een menu van kwaliteit tegen een redelijke prijs, namelijk een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert) voor een maximale prijs van € 35  in de regio’s en € 39 in Parijs (prijzen zijn € 1 gestegen in vergelijking met vorig jaar, waarschijnlijk te wijten aan inflatie).
Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De MICHELIN Gids Nederland 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht. Kijk   hier   voor meer informatie.

 

Print Friendly, PDF & Email