Impressie 100 km Belvès 13 april 2019

Vandaag, 13 april moesten wij vroeg op, want om 08.00 uur was de start van de 100 km hardlopen! Wat een ongelooflijke afstand en dus wat een ongelooflijke prestatie!
Gisteravond konden de deelnemers aan de “100 km loop van Belvès” van 19.00 uur tot 22.00 uur genieten van de “Pasta Party” in Belvès en vanmorgen vanaf 6.00 uur konden de deelnemers ontbijten.
Het was vanmorgen vroeg best koud, maar dat is denk ik voor de lopers wel gunstig.
Wij hebben veel deelnemers langs zien komen. Het lijkt wel of het er ieder jaar steeds meer worden, maar ik weet niet of dat werkelijk zo is. Er hebben ca. 500 lopers mee gedaan. Het valt mij ook op dat de gemiddelde leeftijd zo rond de 30-40 jaar ligt. Tenminste, dat zagen wij in de eerste groep. Ik weet niet wat de gemiddelde leeftijd verder in de groep is. Bij de eerste 30 lopers zagen wij overigens ook een vrouw. Wat een prestatie!
Het is toch niet te bevatten dat zo’n grote groep lopers 100 km gaat hardlopen! Dat is echt een geweldige afstand. En ik moet zeggen dat wij ze zagen lopen ongeveer 20 minuten na de start en dat ze nog “gewoon” met elkaar aan het praten waren. En dan moet je nog ongeveer 97 km hardlopen! Ik moet er niet aan denken. Om 9 uur zijn wij weer naar de weg gelopen, want toen was de start van de 50 km. 100 km is een grandioze prestatie, maar 50 km is ook echt grandioos. Ook een zeer grote prestatie! Ik heb zeer veel respect voor deze lopers. Dit is echt een uniek evenement! Wij zijn uiteraard een paar keer gaan kijken om de lopers aan te moedigen. Ongeveer 12.00 uur werden de eerste lopers van de 50 km al weer verwacht. Wij zagen rond die tijd veel lopers langskomen, maar de winnaar hebben wij waarschijnlijk jammer genoeg gemist. Om ongeveer 14.45 uur kwam bij ons de eerste loper van de 100 km onder begeleiding van auto’s en motoren langs. Hij moest toen nog 3 km hardlopen. Hij liep nog “gewoon” hard. Nogmaals: wat een prestatie!

Print Friendly, PDF & Email