tour de france 2021

De Tour de France 2021 is zaterdag 26 juni gestart in Bretagne. De finish is op zondag 18 juli in Parijs.

Het evenement – de 108e in de geschiedenis – is met een week vervroegd, zodat het niet zal “botsen” met de uitgestelde Olympische Spelen (door COVID-19) op 25 juli 2021 in Tokio.

Kopenhagen zal overigens nog steeds gastheer zijn voor de Tour Grand Départ, maar dit zal nu een jaar later gebeuren dan gepland, in 2022.

In Bretagne vindt niet alleen de start van de Tour de France plaats, maar Bretagne zal ook de eerste vier etappes organiseren.
De race van 2021 gaat dan door Châteauroux, Indre; en over naar de Alpen; alvorens naar het zuiden te gaan naar Nîmes in de Gard; dan naar de Pyreneeën en Andorra; en terug naar Saint-Emilion, Bordeaux; alvorens een dag later in de hoofdstad te finishen.
Door het vertrek in Bretagne zullen de kijkers langer moeten wachten voordat de renners de echte berggebieden bereiken. De race komt tweemaal in de Provence over de Mont Ventoux; twee etappes in de Alpen (de Colombière-pas, en de etappe tussen Cluses en Tignes), vier etappes in de Pyreneeën, waaronder de beklimmingen van Tourmalet, Peyresourde, Portet en die van Andorra.
De Tour 2021 bevat opvallend veel tijdritkilometers.

Op TV5MONDE kunt u  dagelijks een Tourjournaal zien (om 21.00 uur) met de hoogtepunten van de dag én tevens een aantal reisprogramma’s. Omdat de Tour de France dit jaar in Bretagne start heeft TV5MONDE gekozen voor een aantal programma’s langs de Franse kust.

Print Friendly, PDF & Email