Update 30 juni 2022

Thiviers is op de 9e plaats geëindigd. 

Narbonne (Aude) heeft de wedstrijd gewonnen.

Votre Plus Beau Marché 2022: In de Dordogne wint Thiviers!

De markt in Thiviers zal de Dordogne vertegenwoordigen in het regionale gedeelte van de Votre Plus Beau Marché-wedstrijd georganiseerd door TF1 en “Sud Ouest”. Van de 2.431 deelnemers kozen 830 mensen voor het mooie marktje in Thiviers, een goed halfuur van Périgueux. Het overtreft de Bergerac-markt met zeer weinig (790) stemmen. Daarna kwamen Périgueux, Le Bugue, Saint-Astier, Brantôme, Ribérac en Montignac.

De verkiezing van de "mooiste markt" 2022

Net als in vorige edities nodigen “TF1” en “Sud Ouest” u al weer voor het 5e seizoen uit om uw favoriete markt van uw departement te kiezen. De eerste fase van de stemming vindt plaats tot 9 maart. Hiervoor is een selectie van de mooiste markten per departement gemaakt. In de rubrieken en op de website van TF1 en Sud Ouest zullen de verschillende markten worden voorgesteld.

Voor de Dordogne kunt u kiezen tussen: Périgueux, Bergerac, Brantôme, Ribérac, Thiviers, Saint-Astier, Le Bugue en Montignac.
Om te stemmen klik hier!

Voor de Lot-et-Garonne kunt u kiezen tussen: Monsempron libos, Sainte-Livrade, Nérac, Le Pin à Agen, Casteljaloux, Tonneins, Aiguillon en Miramont.
Om te stemmen klik hier!

In de eerste fase van de wedstrijd, van 14 februari tot 9 maart, kan er via internet gestemd worden voor de mooiste markt aan voor elk van de departementen.
Van 16 maart tot 8 april 2022 valt een beslissing in een eerste regionale finale tussen de beste markten in de departementen. En van 27 april tot 22 juni volgt de bekendmaking van de resultaten, live vanaf het journaal van 13.00 uur van TF1, gepresenteerd door Marie-Sophie Lacarrau.

Op maandag 1 maart was de start van het vierde seizoen van de wedstrijd “Uw mooiste markt”, georganiseerd door Sud Ouest en TF1. Natuurlijk zal de editie van dit jaar anders zijn door corona. Daarom heeft men er voor gekozen om de tien markten te beoordelen en te selecteren die al actief waren voordat corona uitbrak. 

Print Friendly, PDF & Email