Update vanaf 28 februari 2022

Wat verandert er vanaf 28 februari?
Vanwege de verbetering van de gezondheidssituatie heeft le ministère des Solidarités et de la Santé een versoepeling van het gezondheidsprotocol aangekondigd vanaf 28 februari 2022: einde van het dragen van een verplicht mondkapje op plaatsen die onderworpen zijn aan de vaccinatiepas (restaurants, bioscopen, musea, enz.).

De versoepelingen van het gezondheidsprotocol vanaf 28 februari 2022:

  • Voor personen die in contact zijn geweest met een Covid-positief persoon:
    Een contactpersoon hoeft slechts één test (zelftest, RT-PCR- of antigeentest) uit te voeren, twee dagen nadat hij is geïnformeerd dat hij of zij in contact is geweest met een positief getest persoon, in plaats van drie dagen. Bij een positieve zelftest zal de persoon een bevestigende RT-PCR- of antigeentest moeten doen. De regels met betrekking tot isolatie blijven ongewijzigd.
  • Het dragen van een mondkapje zal niet meer verplicht zijn op plaatsen die onderworpen zijn aan de vaccinatiepas (restaurants, cafés, bioscopen, theaters, musea, enz.). Het dragen van een mondkapje blijft gehandhaafd in het openbaar vervoer (bussen, treinen, vliegtuigen, enz.) en op plaatsen die niet onderworpen zijn aan de vaccinatiepas (ziekenhuizen, administraties, openbare diensten, winkels, kantoren, enz.).

Een opheffing van de vaccinatiepas is heel misschien mogelijk tegen eind maart of begin april.