Update 4 maart 2022: einde van bijna alle beperkingen vanaf 14 maart!

Er is voldaan aan de voorwaarden” volgens Jean Castex, dus einde van bijna alle beperkingen vanaf 14 maart!

De beslissing werd genomen door Emmanuel Macron tijdens een Conseil de Défense Sanitaire met het oog op de scherpe daling van Covid-19-besmettingen in Frankrijk.
Door gebruik te maken van de verbetering van de strijd tegen Covid-19, kon Jean Castex donderdag het einde aankondigen van het dragen van een mond-kapje, behalve in het transport, en de opschorting van de vaccinatiepas vanaf 14 maart.

Het dragen van een mondkapje is vanaf maandag 14 maart niet meer verplicht op de werkvloer en ook niet in de klaslokalen. Sinds 28 februari was het mond-kapje al niet meer verplicht op plaatsen waar de vaccinatiepas verplicht was. De vaccinatiepas wordt vanaf deze datum ook geschorst op alle plaatsen waar deze werd toegepast, zoals restaurants, cafés, nachtclubs of zelfs bioscopen.

Twee maatregelen blijven echter van kracht. “Gezien de drukte blijft het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar personenvervoer”, zegt Castex. En dit “voor nog een paar weken”, benadrukte minister van Volksgezondheid Olivier Véran.
De gezondheidspas blijft van kracht in gezondheidsinstellingen, rusthuizen en instellingen voor bijzonder kwetsbare personen met een handicap. Dat wil zeggen dat bij de ingang een bewijs van vaccinatie, een negatieve test op Covid-19 of een attest van herstel zal worden gevraagd. Ook in deze vestigingen zal het nodig zijn een mondkapje te blijven dragen.
Ook voor zorgverleners blijft de vaccinatieplicht gelden.