Een vaccinatiecertificaat kan worden geïmporteerd in de app "TousAntiCovid"

vaccinatiecertificaat

Sinds 3 mei 2021 kan iedereen die tegen Covid-19 is ingeënt, de zorgverlener vragen om een ​​gecertificeerd vaccinatiecertificaat op papier te geven. Dit certifi-caat bevat een QR-code waarmee u uw vaccinatie kunt registreren in de app “TousAntiCovid” (carnet). Deze registratie is een allereerste stap op weg naar de Europese “gezondheidspas” (pass sanitaire) of het “certificat vert numérique”.

Wat houdt dit certificaat in?
Het vaccinatiebewijs bevat de volgende gegevens:

  • identificatie van de gevaccineerde persoon;
  • naam van het vaccin;
    datum van laatste injectie en vaccinatiestatus.

Het bevat ook 2 elektronische gegevens:

  • een soort QR-code die het document authenticeert op de manier die door de Franse overheid wordt gebruikt om documenten te certificeren
  • de QR-code die u kunt scannen met uw mobiele telefoon om het certificaat op te nemen in het “Carnet” van de app “TousAntiCovid”.

Hoe krijg ik mijn certificaat als ik voor 3 mei 2021 ben ingeënt?
Iedereen die een Ameli-account heeft krijgt een bericht als de vaccinatiebewijzen beschikbaar zijn en gedownload kunnen worden. U hoeft vervolgens alleen maar de QR-code te scannen die zich rechts op het papieren certificaat bevindt.
Een andere manier is via de site www.ameli.fr. Ik heb zojuist de procedure via laatstgenoemde site gevolgd en ik heb het vaccinatiebewijs, incl QR-code kunnen downloaden via FranceConnect (ik had geen QR-code omdat ik voor 3 mei gevaccineerd ben) en heb vervolgens het certificaat in de app TousAntiCovid kunnen toevoegen.

Eventuele vragen en antwoorden kunt u vinden in de app “TousAntiCovid”. U kunt ook bellen met het nummer 0800 08 71 48 (7 dagen per week van 9.00 tot 20.00 uur).