Film

"Les Enfants des Justes"

Update 20 februari 2023

Fabien Onteniente heeft maandagavond 20 februari 2023 “le prix de la meilleure fiction aux Lauriers de l’audiovisuel 2023” voor zijn tv-film “Les Enfants des Justes” gewonnen!

Fabien Onteniente’s filmploeg is ook in de Dordogne.
De regisseur van “Camping” filmt tot half november in de Périgord voor “Les Enfants des Justes”.
Er worden opnames gemaakt in Allas-les-Mines en in de buurt van het Château des Milandes in Castelnaud-la-Chapelle. Normaal is het hier rustig, maar nu is het hier ontzettend druk met technici, productietrucks en campers op het terrein. Oude Duitse civiele en militaire voertuigen, motoren, zijspannen en zelfs een paardenkar hebben het plein en de omgeving overgenomen, voor de film.

De film is een bewerking van het boek van Christian Signol. Het verhaal gaat over een echtpaar uit de Périgord dat twee Joodse kinderen in het departement Dordogne opvangt in 1942. Als Virgil en Victoria, die nooit kinderen hebben kunnen krijgen, gevraagd wordt om Sarah en Elie, twee Joodse kinderen verloren in de chaos van de oorlog, te verbergen, verwelkomen ze de kleine vluchtelingen als een geschenk uit de hemel.

Er zijn verder opnames gemaakt in onder anderen Limeuil, Monpazier, Montpeyroux, rond Les Eyzies en Saint-Cyprien. De opnames van de tv-film staan gepland van 11 oktober tot 11 november.