de film “Les Chèvres” is gedeeltelijk opgenomen in Monpazier

De opnames van de film “Les Chèvres” zijn op vrijdag 3 maart 2023 begonnen in Monpazier.

Sinds begin maart is regisseur Fred Cavayé met zijn team in Monpazier in de Dordogne om zijn volgende film op te nemen. Tijdens zijn bezoek aan het filmfestival van Sarlat in november 2021 kwam de regisseur op het idee om hier te komen filmen.

Deze komedie, die op 21 februari 2024 uitkomt, vertelt het verhaal van een advocaat in het jaar 1640 die nog nooit een zaak heeft gewonnen en die de 11-jarige Josette, die van moord wordt beschuldigd, moet verdedigen. Hij ontdekt dat Josette niemand minder is dan… een geit. In die tijd konden dieren berecht worden. De advocaat wordt gespeeld door Dany Boon die naast Jérôme Commandeur zal staan.

Heel de binnencour van de bastide is voor deze film aangepast met grote decorstukken. Gevels zijn aangepast aan de huizen uit die tijd. Zelfs de bestrating van het plein is veranderd in een grote “zandbak” om het zo authentiek mogelijk te doen lijken. Overal stonden brandende vuurkorven om de sfeer zo realistisch mogelijk te benaderen. Wij hebben met bewondering gekeken naar wat er allemaal bij zo’n filmopname komt kijken. Regelmatig werden de acteurs en figuranten nog even geschminkt. Ook de huizen werden regelmatig met een beetje verf bijgewerkt. Evenals de “stenen” muren (een behangetje). Wat een werk allemaal. Ongelooflijk hoe zo’n plaats zo kan veranderen. De hele week was het mogelijk om op diverse plaatsen een kijkje te nemen en gewoon tussen de acteurs en figuranten door te lopen. Hoe leuk is dat?

Half maart vertrekken ze naar Jumilhac-le-Grand om ook daar filmopnames te maken.

Monpazier is altijd echt de moeite waard om te bezoeken en heeft al gediend als decor voor de opnames van verschillende films, waaronder twee van de meervoudig Oscarwinnende regisseur Ridley Scott (“The Duelists”, in 1976 en “Het laatste duel”, in 2020).