Enkele tips voor ongewenste oproepen

Ik word gek van al die ongewenste oproepen en ik ben vast niet de enige.
Ik wil niet lastig gevallen worden met al die aanbiedingen van onder andere energie, telefoonpakketten of ziektekostenverzekeringen en dan vergeet ik ook nog die isolatie voor 1 euro te noemen. Af en toe trek ik maar gewoon de stekker er uit maar dat is natuurlijk ook niet de oplossing. Ik kwam een aantal tips tegen om te proberen hier iets aan te doen, maar of dat ooit gaat lukken?……..

Bloctel:
Bloctel verbiedt bedrijven om te bellen om commerciële aanbiedingen te doen, tenzij diegene al klant bij hen is. Veel bedrijven houden zich echter niet aan dit verbod. Ook verhindert Bloctel niet dat de bedrijven waarmee al een contract afgesloten is om andere aanbiedingen te doen, zoals bank of energieleverancier.

Liste rouge:
Dit kan online, op de website van uw telefoonmaatschappij of internetprovider, of per post. Het is gratis. Als gevolg daarvan komt u niet meer voor in de witte pagina’s van het (online) telefoonboek, die voor veel direct-verkopers als contactbasis dienen.

Nergens je telefoonnummer opgeven!
Wanneer u online iets koopt, of wanneer u een nieuwe applicatie downloadt, bent u vaak verplicht een e-mailadres in te voeren en meestal wordt ook om een telefoonnummer gevraagd. Als het niet verplicht is, doe het dan niet! Is het wel een verplicht veld, vermeld dan een nummer dat niet kan worden toegekend, zoals bijvoorbeeld 01 00 00 00 00. Dit voorkomt dat uw nummer wordt “doorverkocht” aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van klantenbestanden.
Evenzeer is het af te raden om een telefoonnummer te vermelden op de petites annonces, de advertentiesites. Zet ook geen vinkje bij“J’accepte de recevoir les offres partenaires du site”.

Ophangen heeft geen zin, maar zeg: “Ça ne m’intéresse pas” of “Je suis locataire” of “Do you speak English?”

Wanneer je je contactgegevens op een papieren formulier of online invult, is een van de laatste kleine selectievakjes een zin als: “J’accepte de recevoir les offres partenaires du site“. Vink dit vakje niet aan, het betekent vaak dat jouw gegevens ook aan andere commerciële bedrijven worden verkocht.

Bron: o.a. Allesfrans