100% Santé

Sinds 2019 hebben tien miljoen personen geprofiteerd van de regeling 100% Santé.

Dankzij deze maatregel kan men met een mutuelle (aanvullings)verzekering gratis een beperkt aantal gebitsprothesen (implantaten, kronen, bruggen, kunstgebitten, enz.), gehoorapparaten en brillen op sterkte krijgen.
Het gebruik van de regeling “100% Santé” heeft alle verwachtingen overtroffen, verklaarde le ministère de la Santé.

Te veel Fransen gaan niet over tot de aanschaf van een bril, of laten geen gebitsprothese plaatsen of nemen geen gehoorapparaat. Daarom zet de regering zich in om ervoor te zorgen dat alle Fransen toegang hebben tot hoogwaardige zorg die volledig wordt gedekt door de sociale zekerheid en hun aanvullende gezondheid op het gebied van optica, audiologie en tandheelkunde.
100% Santé: goede zorg en een ruime keuze aan kwaliteitsapparatuur voor iedereen, 100% vergoed, dus zonder extra kosten voor de verzekerde.

Vanaf 1 januari 2021 is “100% Santé”, of het nu gaat om audiologie, optica of tandheelkunde, toegankelijk voor alle Fransen die genieten van een verantwoorde aanvullende ziektekostenverzekering* (d.w.z. momenteel 95% van de contracten die op de markt worden verkocht) of de Complémentaire Santé Solidaire (CSS).
Voortaan hoeven verzekerden die kiezen voor zorg uit het 100% Zorgpakket geen kosten meer te betalen. Maar de Fransen die dat willen, hebben de mogelijkheid om andere apparatuur te kiezen dan het 100% Health-aanbod.

* Concreet gaat het om bijna 95% van de contracten die vandaag op de markt zijn: aarzel bij twijfel niet om uw aanvullende ziektekostenverzekering te raadplegen.