Vier belangrijke apps

Staying Alive, SAUV Life, L'Appli qui Sauve: Croix Rouge en Permis de Sauver

Een kleine selectie van vier apps voor een smartphone die slachtoffers van hartaanvallen in Frankrijk kunnen helpen redden.
De apps helpen bij het verlenen van essentiële eerste hulp tijdens de eerste hele belangrijke minuten als je moet wachten op een ambulance.

Het gaat om SAUV Life, Staying Alive, L’Appli qui Sauve: Croix Rouge en Permis de Sauver. Zij hebben alle vier hetzelfde doel, namelijk om eerder met eerste hulp te beginnen.
Snel ingrijpen kan levens redden! De gemiddelde responstijd na een noodoproep is 13 minuten.
Deze applicatie is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

De app Staying ALive kan de dichtstbijzijnde defibrillator vinden (75.000 in Frankrijk). Staying Alive brengt meer dan 120.000 defibrillators wereldwijd in kaart en maakt het gemakkelijk om nieuwe te melden. Hartmassage en gebruik van de defibrillator worden beschreven en geïllustreerd met video’s. De app is gratis en meertalig (de app is beschikbaar in 18 talen).
Deze applicatie is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

L’Appli qui Sauve: Croix Rouge
Naast applicaties die speciaal zijn ontworpen om u te helpen in geval van nood, kunt u uzelf regelmatig trainen door te leren hoe te handelen in bepaalde (nood)situaties door deze app te gebruiken. Deze kleine gids bevat veel tips voor verschillende incidenten zoals brandwonden, ernstige allergische reacties of epileptische aanvallen. De app probeert ook het bewustzijn te vergroten van de risico’s van natuurrampen (overstromingen, aardbevingen, enz.). Het hanteert een speelse benadering: je kunt jezelf testen met quizzen en voortgang in het leren door regelmatig je niveau te meten.
Maar….uiteraard kan deze assistent ook helpen in noodsituaties: het is mogelijk noodnummers op te vragen, de lijst met defibrillatorlocaties op te vragen of u te laten begeleiden bij de te ondernemen acties.
De (gratis) app is ontwikkeld door het Rode Kruis en is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

Permis de sauver
Deze (gratis) app is voor iedereen: vrijwillige of professionele hulpverleners, experts (artsen, brandweerlieden, verpleegkundigen, etc.), en ook voor iedereen die zo goed mogelijk wil helpen. De gps maakt het mogelijk om het slachtoffer nauwkeurig te lokaliseren en vergemakkelijkt het ingrijpen van de hulpdiensten. De app geeft ook veel informatie, zoals de aanwezigheid van defibrillatoren of de kwalificaties van hulpverleners in de buurt. Dit kan van doorslaggevend belang zijn bij het helpen van de patiënt.
Deze applicatie is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.