Centre d’Interprétation de l’Architecture et du Patrimoine (CIAP)

Het toekomstige Centre d’Interprétation de l’Architecture et du Patrimoine (CIAP) van Bergerac heeft een naam gekregen: “Dordonha”. Het betekent “rivier de Dordogne” in het Occitaans.

Deze nieuwe culturele voorziening ligt in het hart van het oude Bergerac, in een gerestaureerde architecturale omgeving. Dordonha is open vanaf 16 juli 2022! De officiële opening volgt in 2023.

Dordonha is gevestigd in een hardstenen gebouw uit 1680.
Het opvallende gebouwencomplex is opgenomen in “l’inventaire des Monuments Historiques”. In het hart van Dordonha zal “le Centre d’Interprétation de l’Architecture et du Patrimoine” de gehele eerste verdieping van het gebouw beslaan. Deze ruimte nodigt iedereen uit om langs te komen om te genieten van bijvoorbeeld tentoonstellingen, modelbouw, films en games.

In het gebouwencomplex zit ook het Café des Musées, zodat u – binnen of buiten op het terras met uitzicht op de haven – onder het genot van een kopje koffie even alles wat u gezien heeft, op u in kan laten werken. In het Café des Musées worden ook bijvoorbeeld kleine gerechtjes, ijsjes en gebak geserveerd.

In de grote tijdelijke tentoonstellingsruimte zal in de zomermaanden een expostie te zien zijn.

Costi-museum
Dordonha wordt de thuisbasis van het Costi Museum dat vanaf 16 juli 2022 zijn bezoekers opnieuw zal verwelkomen onder de stenen gewelven, maar nu verlicht door grote erkers.

Het CIAP profiteert van de steun van de regio Nouvelle-Aquitaine, la Direction Régionale des Affaires Culturelles, de l’Etat et du Département.

 

Rue de la Mission 1,
24100 Bergerac

05 53 63 04 13

musees@bergerac.fr