SOCRA

Op de avond van 15 april rond 19.00 uur was er een grote uitslaande brand in de Parijse kathedraal de Notre-Dame. De kathedraal werd deels verwoest.

Een team van Socra is naar Parijs gegaan om een handje te helpen door de werken uit de Notre-Dame te consolideren en extra aandacht te geven aan de beelden om te voorkomen dat ze zouden vallen. De 16 standbeelden van koper (twaalf apostelen en vier beelden van evangelisten – elk met een lengte van 3,50 meter en een gewicht van 150 kg) van de torenspits van de Notre-Dame werden al door de Socra gerestaureerd en waren dus veilig bij Socra in Marsac-sur-l’Isle (bij Périgueux).

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het restaureren van kunstwerken. Al meer dan 50 jaar streven bijna dertig werknemers er naar de kunstwerken (oud en nieuw) en oude monumenten te herstellen.

Socra opent zijn deuren voor het publiek zodat iedereen de beelden van de Notre-Dame kan bewonderen. Tientallen opmerkelijke kunstwerken zijn opgeslagen in een enorme loods.

Zij zijn  ook verantwoordelijk voor andere projecten, bijvoorbeeld de Spiegelzaal in Versailles, de prachtige dierenbeelden van het Louvre, het standbeeld van de aartsengel van Mont-Saint-Michel … Ongeloofllijk!

Om kinderen kennis te laten maken met deze bijzondere wereld, worden activiteiten en workshops georganiseerd tijdens schoolreisjes of tijdens Open Monumentendagen.

Voor meer informatie kijk op www.socra.fr of klik hier

Print Friendly, PDF & Email